Hvordan søker du læreplass?

Vi (Opplæringskontoret for hestefaget og hovslagerfaget) får mange henvendelser fra elever i videregående skole, som ønsker læreplass. Noen av disse henvendelsene viser at ikke alle elever og foreldre er klar over fremgangsmåten når de skal søke. Derfor har vi laget en liste over hvordan du går frem.

  1. Du skal søke på vanlig måte til ditt eget fylke (uansett hvor i landet du ønsker å være lærling)
    -- søknadsfrist 1. mars ! (Søknadsskjema henter du her)

  2. Dersom du allerede har vært i kontakt med et lærested som ønsker å ta deg inn som lærling, kan du opplyse om dette på søknadsskjemaet, men husk at lærestedet må godkjennes før det kan skrives lærekontrakt!

  3. Nesten alle fylker i landet har godkjent Opplæringskontoret for hestefaget og hovslagerfaget (som ligger i Oppland fylke). Derfor vil vi få tilsendt liste over alle som søker å læreplass i et av de to fagene.

  4. Vi sender et spørreskjema til søkerne, hvor de kan fortelle om spesielle ønsker (trav, ridning, galopp m.m.) og om de kan tenke seg lærested utenfor sitt eget hjemfylke.

  5. I løpet av våren / sommeren prøver vi å skaffe passende læresteder for lærlingene hos våre medlemsbedrifter. Hvis dette lykkes, kan vi skrive kontrakt med lærlingen og sende den til godkjenning i det fylket lærlingen skal være. Dersom vi ikke lykkes med å skaffe lærlingen kontrakt, gir vi inntakskontoret i hjemfylket og lærlingen melding om dette.

  6. Det er viktig for alle søkere (og foreldre) og instanser i skoleverket å være klar over at vi (Opplæringskontoret for hestefaget og hovslagerfaget) er en privat sammenslutning av bedrifter innen hestebransjen. Vi betjener våre medlemsbedrifter med tilbud om lærlinger, samtidig som vi tilbyr en tjeneste overfor fylkene med å skaffe læreplasser. Det er fagopplæringskontoret / inntakskontoret i elevenes hjemfylke som skal følge opp alle elever som søker til utdanningstilbudene i videregående opplæring.

NB: Dersom fagopplæringskontoret i ditt hjemfylke kan tilby deg et lærested som de allerede har godkjent, men som ikke er medlem av Opplæringskontoret, er det ikke noe i vegen for at det kan tegnes kontrakt direkte mellom lærling, bedrift og fylke.

Kontakt

Opplæringskontoret for Hestefaget og Hovslagerfaget

 

Starumsvegen 64

2850 Lena

 

Tel.: 61 16 55 32

Fax.: 61 16 77 00

 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vurderer du å bli hovslager?