Fagprøven - Kapittel 3

Gjennomføring av fagprøven

Planleggingsdel
Prøvenemnda skal være tilstede under hele gjennomføringsdelen av fagprøven, samt ved prøvestart og prøveavslutning.

Ved prøvestart skal prøvenemnda orientere kandidaten om hvordan prøven skal gjennomføres. Prøvenemnda har ansvar for at prøven gjennomføres i samsvar med retningslinjene. Prøvenemnda skal utlevere kandidaten en oppgavetekst, som klart definerer prøvens innhold og omfang, herunder tidsrammer for de tre delene: planleggingsdelen, gjennomføringsdelen og dokumentasjonsdelen.

Planleggingsdel
Prøvenemnda skal motta kandidatens planleggingsdel før gjennomføringsdelen igangsettes. Planleggingsdelen skal som minimum inneholde:

  • Framdriftsplan for arbeidet
  • Valg av utstyr og hjelpemidler
  • Den kan eksempelvis i tillegg bestå av hvilke metoder kandidaten vil bruke


Gjennomføringsdel
Kandidaten utførerer det planlagte arbeidet på den tilmålte tid.
Prøvenemnda skal observere, vurdere og dokumentere kandidatens arbeid i henhold til de vurderingskriteriene som er utarbeidet for den aktuelle oppgaven.

Dokumentasjonsdel
Dokumentasjonsdelen består av kandidatens oppsummering og egenvurdering av det utførte arbeidet. Prøvenemnda skal påse at kandidaten leverer en rapport/dokumentasjon der valg av framgangsmåte, metoder, gjennomføring osv framgår.

Særlige forhold
Ved prøveavleggelse arbeider kandidaten med hest. Hvis hesten blir skremt, eller av andre grunner blir vanskelig å arbeide med, må prøven avbrytes. Prøven igangsettes umiddelbart når forholdene på nytt er lagt til rette.

Kontakt

Opplæringskontoret for Hestefaget og Hovslagerfaget

 

Starumsvegen 64

2850 Lena

 

Tel.: 61 16 55 32

Fax.: 61 16 77 00

 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vurderer du å bli hovslager?